055-3600102 info@be-insured.info
Met het aanbreken van de zomer staan we weer massaal in de startblokken om ergens op de wereld vakantie te gaan vieren. Heerlijk een paar weken eruit. Andere omgeving, andere cultuur en even helemaal niets moeten. Voor een goed verloop van de reis is het wel belangrijk om de volgende (verzekerings-)zaken goed te regelen.
Heb je hulp nodig of vragen over dit onderwerp? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag!
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Zorgverzekering

Ga je naar het buitenland? Dan is het belangrijk om de zorgpas van je zorgverzekering of een online app bij je te hebben. Met de basiszorgverzekering ben je alleen verzekerd voor spoedeisende hulp, overal ter wereld, tót maximaal het Nederlandse tarief. Belangrijk om uit te zoeken of dit voldoende is voor jouw bestemming. Een aanvullende zorgverzekering kent vaak een uitbreiding van deze dekking. Mocht je geen aanvullende verzekering hebben, dan kan je de dekking uitbreiden door een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten af te sluiten. Een verzekeringsbewijs kan je aanvragen bij je zorgverzekeraar.Er zijn er drie:

De European Health Insurance Card, kortweg EHIC, is geldig in de meeste Europese landen en Australië. Met deze kaart toon je aan dat je goed verzekerd bent voor spoedeisende hulp. De zorgverlener kan direct de nota’s doorsturen.

Met een aantal landen zoals Turkije en Marokko heeft Nederland afspraken gemaakt over de vergoeding van zorgkosten. Hiervoor is het verdragsformulier E111

Ga je naar Cuba, Rusland, Wit-Rusland of Zuid-Afrika, dan heb je een internationale verzekeringsverklaring nodig. Deze verklaring is het bewijs dat je verzekerd bent voor zorg.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Groene kaart

Een groene kaart is een (internationaal) verzekeringsbewijs voor voertuigen. In Nederland hoef je voor je caravan geen aparte groene kaart te hebben. Ook niet als je caravan een eigen kentekenbewijs heeft. Je caravan is (mee)verzekerd op de WA-verzekering van de auto die de caravan trekt. Op de groene kaart van je auto staat hiervoor de code AF.

Wel verplicht in Duitsland, Polen en Spanje

Maar let op. Heeft je caravan een eigen kenteken en ga je ermee naar Duitsland, Polen of Spanje? Of reis je door deze landen? Dan ben je wel verplicht een tweede groene kaart voor je caravan bij je te hebben. Je vraagt ‘m aan bij de verzekeraar van de auto die de caravan trekt.

Hou er rekening mee dat er in veel landen ook regels gelden over het bij je hebben van veiligheidshesjes, verbanddoos, brandblussers etc..

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]

Reisverzekering

Last but not least… De reisverzekering. Een reisverzekering bestaat doorgaans uit verschillende modules die je wel of niet kunt afsluiten. De basis bestaat (meestal) uit hulpverlening in de vorm van begeleiding of advies bij een noodgeval en/of calamiteiten; dekking voor onvoorziene uitgaven zoals langer blijven door ziekte of juist wanneer je eerder terug moet na een ongeval of ernstige ziekte; en aansprakelijkheid voor schade aan het vakantieverblijf. De dekking kan per verzekeraar wat afwijken.

Naast de basisdekking kan je verschillende modules afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten, bagage, wintersport, onderwatersport, ongevallen, pechhulp en annulering. Wat je wel of niet afsluit bepaal je zelf en is afhankelijk van de reis die je gaat maken.

Op het polisblad van de reisverzekering staat altijd een SOS-telefoonnummer vermeld. Belangrijk om dit nummer ook bij je te hebben. Neem bij calamiteiten altijd contact op met de verzekeraar. Zij kunnen je precies vertellen wat je moet doen en waar je terecht kunt. Doe bij diefstal van spullen of een ander misdrijf altijd aangifte bij de politie.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
Beoordeel ons