055-3600102 info@be-insured.info

Heeft u een vakanatie geboekt? Tijdens de coronacrisis is het behoorlijk spannend of deze wel of niet door kan gaan. Met een annuleringsverzekering krijgt u in sommige gevallen uw geld terug wanneer uw vakantie niet door kan gaan. Voor de meeste verzekeraars is alleen corona-angst geen gegronde reden om een reis te annuleren.

Welke verzekeraar geeft wel geld terug en welke niet en in welke situatie? Hieronder vindt u een globaal overzicht per verzekeraar. 

Allianz Global Assistance

Geeft alleen geld terug als je op vakantie besmet raakt en ziek wordt. Dan worden de medische kosten vergoed. Maar alleen als je de dekking ‘medische kosten’ hebt afgesloten. Ook krijgen je reisgenoten een bedrag om onvoorziene verblijfs- en reiskosten te dekken.

ANWB

Geeft alleen geld terug als je voor 30 januari 2020 de aanvullende dekking ‘Terrorisme en Natuurrampen’ hebt afgesloten en op je bestemming het virus heerst.

ASR

Geeft geen geld terug.

Centraal Beheer

Geeft geld terug als er een code oranje of rood is afgegeven of als je de reis geboekt hebt, voordat bekend werd dat er een virus was

De Goudse

Geeft geen geld terug.

FBTO

Geeft geld terug als je de reis geboekt hebt, voordat bekend werd dat er een virus was.

Nationale Nederlanden

Geeft alleen geld terug als je de reis geboekt hebt, voordat bekend werd dat er een virus was. Maar ook wanneer er een negatief reisadvies is afgegeven of als er sprake is van aantoonbare gezondheidsrisico’s voor jou of medeverzekerden. 

OHRA

Geeft geen geld terug.

Univé

Geeft geen geld terug. Als je ziek bent geworden tijdens je reis, dan krijg je de extra reis- en verblijfkosten vergoed.

Beoordeel ons