AVB

AansprakelijkheidsVerzekering voor Bedrijven 

De AVB verzekering is de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Het beschermt uw bedrijf tegen de financiële gevolgen die kunnen ontstaan wanneer er schade wordt veroorzaakt.

De AVB verzekering vergoed alle schade dat wordt veroorzaakt door het bedrijf. Schade aan materieel wordt vergoed, maar ook aan personen. Als werknemers van het bedrijf schade veroorzaken dan is dit ook gedekt door de verzekering.

Voor een volledige dekking is het zeer belangrijk dat alle gegevens op de polis kloppen en up-to-date zijn. Is dit niet zo, dan is er een zogenoemd 'dekkingshiaat'. Belangrijk dus om regelmatig uw polis onder de loep te nemen.

Een goede AVB is volledige afgestemd op uw bedrijf, of u nou een eenmanszaak heeft of een multinational. Wij kunnen u helpen een passende aansprakelijkheidsverzekering voor uw bedrijf af te sluiten. Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Contact

Schade aan zaken onder opzicht

 

Net zoals de AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren), dekt de AVB ook geen schade die ontstaat aan zaken die onder opzicht staan (geleend of gehuurd zijn). Dit wordt een opzichtclausule genoemd. Toch is de opzichtclausule voor bedrijven anders dan particulieren, aangezien bedrijven veelal zaken van andere bedrijven of particulieren beheren.

Schade aan zaken die een bedrijf geleend of gehuurd heeft, of ter vervoer, in gebruik ter bewerking, ter behandeling, voor herstel of om andere redenen onder zich heeft, zijn uitgesloten van de AVB. Soms is dit risico wel mee te verzekeren.