Camperverzekering

camperverzekering

Onbezorgd op reis

Welke camperverzekering voor u de beste is, hangt af van onder meer het type camper, het bouwjaar en de huidige cataloguswaarde. Een verzekering afsluiten is snel te regelen. Bij het afsluiten van de verzekering is het belangrijk goed na te denken over welke dekking en aanvullende verzekeringen u wilt.

Aanvullende verzekering
U kunt ook uw voortent/luifel en de inboedel van uw camper verzekeren. U moet zelf aangeven wat de totale waarde is van zaken die aan de camper of vouwwagen worden bevestigd. Ook zijn er dekkingen af te sluiten voor ongevallen en schade van inzittenden, rechtsbijstand en particuliere verhuur van uw camper.

 

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw camper te verzekeren:

WA
De Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is een verplicht deel in de camperverzekering. Deze verzekering biedt dekking als u als particulier aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan anderen en aan hun spullen, met of door uw camper.

WA + beperkt casco (WA plus)
Hiermee bent u verzekerd voor schade die u met de camper aan anderen toebrengt. Daarnaast bent u ook verzekerd voor schade aan de camper door bijvoorbeeld brand, diefstal en natuurgeweld.

WA + volledig casco (all risk)
U bent verzekerd voor schade die u met de camper aan anderen toebrengt (aansprakelijkheid). Daarnaast bent u ook verzekerd voor schade aan en diefstal van de camper. Ook voor schade door bijvoorbeeld een botsing of doordat uw camper van de weg raakt bent u verzekerd.