Cyberrisk en Data Risksverzekering

Veilig online de markt op

Door technologie kunnen we met elkaar in contact komen op manieren die nog niet zo heel lang geleden ondenkbaar waren. Met een druk op een knop maken we doktersafspraken, bestellen we eten, kopen we artikelen, betalen we met creditcards enz. We laten overal digitale vingerafdrukken achter; bedrijven moeten doordrongen zijn van de risico’s die het verzamelen van al die persoonsgegevens met zich meebrengen.

Zij bewaren en gebruiken een hoeveelheid onderling verbonden gegevens die exponentieel toeneemt. Aan hen is de wettelijke verplichting en de maatschappelijke taak om op een veilige manier met die gegevens om te gaan. Sluwe en vindingrijke cybercriminelen weten vaker dan ooit sluiproutes te vinden. Wetgevers, burgers en ondernemers lijken altijd net een stap achter te lopen als het gaat om de bescherming van persoonsgegevens

Een Cyberrisk en Data Riskspolis verzekert uw bedrijf tegen de gevolgen van hacking, systeeminbraak, verloren data, gegevensdiefstal en cyberaanvallen.

Cyberrisk of Data Risksverzekering aanvragen

Wij kunnen u deze verzekering aanbieden in samenwerking met Hiscox; een verzekeraar met jarenlange ervaring met de gevolgen van data-inbraak en hackers. Een cyberrisk of data risksverzekering is altijd maatwerk. Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op.

Cyberrisk en Data Risks dekking

De Data Risks dekking omvat zes onderdelen:

1. Systeeminbraak: deze module dekt de eigen kosten als gevolg van inbraak op systemen of data: kosten van forensisch onderzoek kosten van communicatie met klanten, toezichthouders, justitie, creditmaatschappijen en andere belanghebbenden
kosten voor extra klantenondersteuning, bijvoorbeeld via een call centre
kosten van crisismanagement, reputatieherstel en pr-campagnes.

2. Privacy: deze module dekt de gevolgen van gestolen privacygevoelige gegevens:kosten van onderzoek door bijvoorbeeld justitie of creditcardmaatschappijen
claims van individuele personen, boetes opgelegd door toezichthouders, of andere verplichte vergoedingen.

3. Digitale aansprakelijkheid: als de website of e-mail onbedoeld het auteursrecht schendt, laster verspreidt of een virus bevat, dekt deze module de hieruit voortvloeiende schade af.

4. Hacking: deze module dekt de schade, veroorzaakt door hackers:reparatie, vervanging of herstel van websites, programma's of data kosten van gestolen software of data kosten van onderzoek en advies in systeembeveiliging, kosten van forensisch onderzoek naar de oorzaak van een hacking

5. Afpersing: deze module beschermt u tegen de schade van hackers die de website of data gijzelen. U krijgt bijstand van security-adviesbureau NetDiligence en eventueel betaald losgeld wordt vergoed.

6. Omzet verlies door cyberaanvallen: als een DDos-actie of andere aanval op de computersystemen van uw relatie, leidt tot omzetverlies, bijvoorbeeld door uitval van een webwinkel, is dit gedekt onder deze module.

Alle onderdelen zijn in één pakket verzekerd. Het is niet mogelijk om de onderdelen los van elkaar te verzekeren.