055-3600102 info@be-insured.info

Dé verbindende factor!

Opstalverzekering

Een opstalverzekering is een verzekering die schade aan een gebouw of de vaste onderdelen ervan dekt. Het is bedoeld om de kosten te dekken die ontstaan ​​door schade aan het pand zelf, zoals brand, storm, wateroverlast, inbraak of vandalisme. Een opstalverzekering is relevant voor eigenaren van onroerend goed, zoals huiseigenaren.

Met een opstalverzekering wordt de herbouwwaarde van het pand verzekerd. Dit is het bedrag dat nodig is om het pand in dezelfde staat opnieuw op te bouwen bij totale verwoesting. De verzekering dekt meestal niet de waarde van de grond waarop het pand staat.

De premie voor een opstalverzekering wordt doorgaans bepaald door verschillende factoren, zoals de herbouwwaarde van het pand, het bouwjaar, het type constructie, de ligging en het soort dekking dat wordt gekozen. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden zorgvuldig te lezen, zodat je begrijpt welke risico’s wel en niet gedekt zijn.

Het is vaak verplicht om een opstalverzekering af te sluiten als je een hypotheek heeft op je woning. De hypotheekverstrekker wil namelijk zekerheid dat het pand verzekerd is tegen schade, zodat de waarde van het onderpand gewaarborgd blijft.

 

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

be-insured
Average rating:  
 0 reviews