Reisverzekering

Onbezorgd op vakantie met de juiste reisverzekering

ReisverzekeringVakantie is een tijd van ontspanning en leuke dingen doen. Met een goede reisverzekering kunt u onbezorgd genieten van deze tijd. Reisverzekeringen zijn er in veel soorten.  Naast dat u kunt kiezen voor een doorlopende- of kortlopende reisverzekering, kunt u ook uit verschillende dekkingen kiezen. De dekking die u kiest is bepalend voor de premie en hoe goed en waar u verzekerd bent.

Verzekeraars hebben de wereld in verschillende dekkingsgebieden ingedeeld:

  • Nederlanddekking– Binnenland, inclusief dagtrips naar het buitenland.
  • Europadekking – Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet- Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat ook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israël, Libanon en Aziatisch Turkije onder de dekking vallen.
  • Werelddekking – Alle landen en werelddelen.

Let op: bij een negatief reisadvies door de overheid kunt u het beste altijd even contact opnemen met de verzekeraar om te horen of er iets in de dekking van de verzekering is veranderd.

Kortlopende reisverzekering Doorlopende reisverzekering Annuleringsverzekering

Bij het afsluiten van een reisverzekering kunt u de reisduur aangeven. Daarnaast kunt u, afhankelijk van de geplande vakantie, ook dekking af sluiten voor medische kosten, contant geld, bagage of automobilistenhulp . Als u tijdens de vakantie mee gaat doen aan wintersport, duiken, ballonvaren of een gevaarlijke sport, dan moet dit vaak extra verzekerd worden. Ook is het mogelijk een extra ongevallendekking af te sluiten. Deze keert een bedrag uit als u tijdens de vakantie een ongeluk krijgt en u wordt invalide of komt te overlijden.

Is een reisverzekering echt nodig?

De noodzaak van een reisverzekering hangt samen met het soort vakantie dat u onderneemt. In het algemeen geldt: hoe verder weg en/of hoe duurder de vakantie, hoe groter de noodzaak. Blijft u in Nederland en neemt u weinig (kostbare) spullen mee, dan kan een verzekering doorgaans wel achterwege blijven. Gaat u rondreizen door Azië, dan is een goede verzekering inclusief werelddekking en dekking voor geneeskundige kosten soms letterlijk van levensbelang.

De belangrijkste reden om wél een reisverzekering af te sluiten, is de geboden hulp in noodsituaties. Denk aan een ongepland vervroegde terugreis of juist een langer dan gepland verblijf inclusief extra reiskosten als gevolg van een ongeval, ziekte of overlijden. Dit soort gebeurtenissen kosten meestal veel geld en tijd, terwijl het over het algemeen nergens anders is gedekt.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

be-insured
Average rating:  
 0 reviews