Motorverzekering

Rijden zonder zorgen

Stel, u veroorzaakt een ongeluk met uw motor. De andere partij heeft schade. Daarvoor bent u aansprakelijk. Met de Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM-verzekering) bent u verzekerd voor de financiële gevolgen hiervan. De WAM-verzekering is wettelijk verplicht als u een motor bezit. Het maakt hiervoor niet uit of uw motor achter slot en grendel in de garage staat.

Er zijn drie verschillende mogelijkheden om je motor te verzekeren: WA-dekking, WA + beperkt casco (WA plus) en WA + volledig casco (All Risk).

Daarnaast zijn er verschillende aanvullende verzekeringen, zoals schadeverzekering voor opzittenden, ongevallenverzekering voor opzittenden en een rechtsbijstandverzekering.

Klik & sluit

Verschillende dekkingen

WA-dekking (Wettelijke Aansprakelijkheid)
Dit is de meest beperkte en goedkoopste dekking. De schade die u met uw motor toebrengt aan personen of andermans spullen wordt vergoed. De schade aan uw motor is bij de WA-dekking niet meeverzekerd.

WA + beperkt casco (WA plus)
Dit is een uitgebreidere dekking dan de WA-dekking. Hiermee bent u ook verzekerd voor schade aan uw eigen motor na brand, storm, diefstal en ruitbreuk. Maar ontstaat er door uw schuld schade aan uw eigen motor, bijvoorbeeld door een botsing? Dan bent u hiervoor niet verzekerd.

WA + volledig casco (ook wel allrisk genoemd)
Met deze dekking bent u verzekerd voor alles wat hierboven genoemd is. Ook voor alle schade aan uw eigen motor bent u verzekerd. Dus ook schades die uzelf hebt veroorzaakt, bijvoorbeeld bij een aanrijding door uw schuld.

Schadeverzekering voor opzittenden: Financiële bescherming voor u en uw passagier. Mocht uw mede-passagier kosten maken voor o.a. ziekenhuis of spullen die diegene bij zich heeft. Zelfs de kosten die de werkgever van de passagier moet maken omdat diegene niet kan werken n.a.v het ongeval worden vergoed door de schadeverzekering voor inzittenden.

Ongevallen opzittendenverzekering: Als uw passagier blijvend invalide wordt of komt te overlijden, dan vergoedt de verzekeraar een vast bedrag.

Verkeersrechtsbijstand: Voor juridische hulp na bijvoorbeeld een ongeval en pech hulp. De verzekering is geldig binnen Nederland, maar ook in heel Europa.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

be-insured
Average rating:  
 0 reviews

One thought on “Motorverzekering

Comments are closed.