055-3600102 info@be-insured.info

Voor alle inkomens en zakelijke en

particuliere

verzekeringen

Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP)

Ik ben van plan om Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP-er) te worden of ik ben DGA en ik kan niet meedoen met werknemersverzekeringen binnen ons bedrijf 

Je kunt een vrijwillige arbeidsongeschiktheidsverzekering via het UWV afsluiten. Je kunt binnen 13 weken nadat je het bedrijf hebt ingeschreven bij de KvK je vrijwillig verzekeren via het UWV. Het voordeel is: je hoeft geen gezondheidsverklaring in te vullen. Het nadeel is: Het UWV bepaalt voor je wat voor werk je nog kan doen. Bijvoorbeeld: Je bent kapster en je krijgt kapperseczeem. UWV kan bepalen dat je wel hovenierswerk kan doen. Je kunt maximaal 70% verzekeren. 

Kan ik de arbeidsongeschiktheidsverzekering op een andere manier verzekeren? 

Ja, door een arbeidsongeschiktheidsverzekering via een verzekeraar. Je moet hiervoor wel een gezondheidsverklaring invullen. Het voordeel is dat de verzekeraar kijkt wat je beroep is en ze helpen je om weer zoveel mogelijk je eigen beroep weer uit te oefenen. Ze vergoeden vaak ook kosten die eventueel moet maken voor je herstel. Je kunt maximaal 90% verzekeren. 

 

zorgverzekering

Ik ben zelfstandig ondernemer (ZZP, v.o.f. of maatschap)

Dan maak je géén aanspraak op een uitkering van een werknemersverzekering of van de overheid. Dit geldt meestal ook voor een DGA.

Kan ik met hiervoor verzekeren?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV), is een inkomensverzekering voor ondernemers. Met een AOV ontvang je maandelijks tot maximaal 80% van je gemiddelde inkomen.

Ik ga een onderneming starten. Kan ik me hiervoor verzekeren?

Ja, binnen 13 weken nadat je bedrijf is ingeschreven bij de KvK kun je aanmelden voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering via het UWV.
Er is geen medische selectie van toepassing.  En de verzekering is dagelijks opzegbaar.
Maar: Let op! Er zitten ook nadelen aan. Als je ziek wordt dan gaat het UWV bepalen wat je nog wel kunt. Ze kijken hierbij niet wat je werkzaamheden zijn. Bijvoorbeeld: Je bent kapster en je krijgt kapperseczeem. Het kan zijn dat het UWV dan aangeeft dat je wel hovenier kunt worden.